Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 julija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Pesniki Kranjske čbelice

Odprtje razstave Pesniki Kranjske čbelice

Gorenjski muzej Vas vljudno vabi na odprtje razstave PESNIKI KRANJSKE ČBELICE v četrtek, 1. decembra 2022, ob 18. uri v Prešernovi hiši.

Razstava bo na ogled do 30. januarja 2023.

Razstava z naslovom Pesniki Kranjske čbelice bo predstavila pesnike, ki so objavljali v omenjenem almanahu in so skupaj s Francetom Prešernom zaslužni za jezikovno kulturni preporod slovenskega naroda. Predstavljena bo njihova vloga v almanahu, izpostavljene bodo nekatere njihove objavljene pesmi, zanimiv poudarek bo na Prešernovih sršenih – zabavljivih in zbadljivih napisih s katerimi je pesnik komentiral njihov prispevek, razstava  pa bo opremljena tudi z likovnimi deli iz zbirke Gorenjskega muzeja, ki bodo izbrana nosila sentiment narodnobuditeljske poezije pesnikov Kranjske čbelice.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri