Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 27 maja 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Polnost življenja

Odprtje razstave Polnost življenja

Gorenjski muzej Vas vljudno vabi na ogled razstave fotografij Andreja in Marije Štremfelj Polnost življenja, ki smo jo odprli v četrtek, 8. oktobra 2015, ob 19. uri v podstrešni galeriji gradu Khislstein. Razstava je posvečena 25 letnici njunega skupnega vzpona na Everest, ko sta na vrhu najvišje gore sveta stala, istočasno, kot prvi zakonski par na svetu.

Razstava prikazuje njuno življenje od rane mladosti pa vse do danes. Skušala sta predstaviti nenehno prepletanje alpinizma in družine. Dodati bi morala še službo, ki pa je fotografsko manj zanimiv del, predvsem pa v njuni zakladnici fotografij zelo skromen. Razstavi sta dala naslov »Polnost življenja« in po ogledu razstave človek tudi začuti njuno ljubezen in strast do življenja, ki ga živita.

Odprtja s predavanjem se je udeležilo ogromno ljudi:

net

andrejinmarijaeverest Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH Foto 5 Kanchendzenga3 Štremfelj 1

stremfelj-Everest-Kalapatar_1

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri