Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Umetnost vezenja

Odprtje razstave Umetnost vezenja

Prisrčno vabljeni na odprtje razstave UMETNOST VEZENJA v četrtek, 12. maja 2022, ob 19. uri v Galeriji Mestne hiše v Kranju, Glavni trg 4.

Razstava Umetnost vezenja predstavlja izdelke Marije Šolar v različnih tehnikah vezenja iz zakladnice svetovne dediščine. Iz zbirke Gorenjskega muzeja smo dodali vajenice, ki pričajo o učenju vezenja pred 100 in več leti.

Marija Šolar iz Besnice je znanje vezenja poglabljala kot mentorica krožka za ročna dela pri Kulturno umetniškem društvu Sejalec Besnica. Pripravila in izdala je priročnik za spoznavanje in učenje 36 tehnik vezenja iz različnih dežel sveta.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri