Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Začetki Gorenjskega muzeja in predstavljanje Prešernovih nagrajencev

Odprtje razstave Začetki Gorenjskega muzeja in predstavljanje Prešernovih nagrajencev

Ob letošnjem kulturnem prazniku smo v galeriji Prešernove hiše pripravili občasno razstavo z naslovom Začetki Gorenjskega muzeja in predstavljanje Prešernovih nagrajencev.

Odprtje bo v četrtek, 2. februarja 2023, ob 18. uri v Prešernovi hiši v Kranju.

Gorenjski muzej, ki letos praznuje 70. obletnico, je svojo zgodbo začel prav v Prešernovi hiši. Tu se je leta 1981 kustosinji Bebi Jenčič utrnila ideja o predstavljanju Prešernovih nagrajencev in njihove umetnosti. Leta 2001 je nekaj hiš proč z enakim namenom odprla vrata Galerija Prešernovih nagrajencev, ki jo že več kot dve desetletji vodi mag. Marko Arnež.

Na razstavi bo na ogled izbor del iz stalne zbirke in dokumentacije.

Razstava bo na ogled do 10. aprila 2023. 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri