Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 29 maja 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Zbirka telefonov Iskra

Odprtje razstave Zbirka telefonov Iskra

Gorenjski muzej Vas vljudno vabi na odprtje razstave Zbirka Iskrinih telefonov v četrtek, 7. maja 2015, ob 18. uri v Stebriščno dvorano Mestne hiše v Kranju, Glavni trg 4.

Iskrini telefoni so bili eni najbolj izstopajočih izdelkov povojnega gospodarskega razvoja Kranja. Vrhunsko oblikovani aparati so bili nepogrešljiv del vsakdanjega življenja druge polovice 20. stoletja in so ostali živo zapisani v zavesti ljudi. Zato ne preseneča, da so postali zanimivi zbirateljski predmeti.

Utrinki z odprtja:

Na razstavi predstavljamo zbirko telefonskih aparatov, ki jih je v zadnjih petih letih zbral Zvone Presek iz Britofa pri Kranju. Gospod Presek je nekdanji iskraš, ki je na svoji poklicni poti sodeloval pri gradnji in opremljanju novih Iskrinih obratov. Njegova zbirka obsega več kot sto Iskrinih telefonov iz različnih obdobij. Lahko sledimo razvoju modelov, tehnologije, oblike in barvne palete. Zbirko dopolnjujejo tajniški aparati in aparati za javne govorilnice.

VLJUDNO VABLJENI

2

ETA 32

6

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri