Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 aprila 2024

Scroll to top

Top

Otvoritev muzejske sobe Ajdna v Čopovi rojstni hiši v Žirovnici

Vljudno vas vabimo, da se nam v sredo, 26. oktobra, ob 18. uri pridružite na otvoritvi muzejske sobe Ajdna v Čopovi rojstni hiši v Žirovnici. Z nami bosta vodja muzeološke postavitve razstave ddr. Verena Perko  in vodja konservatorskih del na Ajdni dr. Milan Sagadin.

Zgodba o Ajdni in tam najdeni predmeti burijo domišljijo. Posebna uganka je grob mlade žene, ki so jo pokopali z nakitom. Je bila to znamenita Ajdovska deklica?

Bronasta ptica, ki bo osrednji simbol razstave v Čopovi hiši, tega ne pove, vas pa vabi k raziskovanju bogate dediščine naših prednikov.

Utrinki:

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri