Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 maja 2024

Scroll to top

Top

Pedagoški program

V Gorenjskem muzeju razstavne prostore spreminjamo v prizorišča prijetnega druženja, zato poleg strokovnih vodstev za zaključene skupine po stalnih in občasnih razstavah ter mestu Kranju, pripravljamo tudi javna vodstva po stalnih zbirkah, različne muzejske delavnice, učne urice…

Za vrtce, šolske in odrasle skupine organiziramo strokovna vodstva po razstavah Gorenjskega muzeja. Prav tako vodimo tudi muzejske delavnice, učne urice in ekskurzije v Kranju (Tu sem doma, Naredimo si uhanček, Muzejska razglednica, Pokukajmo v babičino skrinjo, Moj prvi obisk v muzeju za učence 1. in 2. razreda devetletke) in v Bohinju (Tkanje s pomočjo preproste lesene tkalske deščice, Stare otroške igre, Ročna izdelava masla s pomočjo lesene pinje, Usnjarska delavnica, Naravoslovna učna ura, Arheološka učna ura, Prva svetovna vojna v Bohinju, Železarstvo, Arhitekture v Bohinju) in v Vrbi.

V okviru muzeja delujejo tudi študijski krožki, ki so namenjeni odraslim in jih mentorsko vodijo muzejski delavci. Odlike študijskih krožkov so delo v majhni skupini, samostojno odločanje o ciljih posameznih krožkov, skupna prizadevanja in gojenje sproščenega prijateljskega vzdušja v skupini.

Učne-urice-17-WUčne-ure-17-WFP-17-W

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri