Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Šolske skupine

Kliknite na zgornjo fotografijo in si stiskajte otroški vodnik po stalni razstavi Prelepa Gorenjska.

V Gorenjskem muzeju razstavne prostore spreminjamo v prizorišča prijetnega druženja, zato poleg strokovnih vodstev za zaključene skupine po stalnih in občasnih razstavah ter mestu Kranju, pripravljamo tudi javna vodstva po stalnih zbirkah, različne muzejske delavnice, učne urice…

Za vrtce, šolske in odrasle skupine organiziramo strokovna vodstva po razstavah Gorenjskega muzeja. Prav tako vodimo tudi muzejske delavnice, učne urice in ekskurzije v Kranju (Tu sem doma, Naredimo si uhanček, Muzejska razglednica, Pokukajmo v babičino skrinjo, Moj prvi obisk v muzeju za učence 1. in 2. razreda devetletke) in v Bohinju (Tkanje s pomočjo preproste lesene tkalske deščice, Stare otroške igre, Ročna izdelava masla s pomočjo lesene pinje, Usnjarska delavnica, Naravoslovna učna ura, Arheološka učna ura, Prva svetovna vojna v Bohinju, Železarstvo).

Prednosti naše ponudbe za osnovne in srednje šole so:

-Programi so prilagojeni učnim načrtom za posamezne razrede osnovnih in srednjih šol, tako da boste lahko upravičili odločitev za obisk pri nas.

-Večina učiteljev se odloča za celoten kulturni dan. Tako si prihranijo mnogo organizacijskega dela, ki ga namesto njih opravimo v muzeju.

-Program je raznolik; tematska vodstva kombiniramo s kreativnimi delavnicami in tako ustvarjamo prijetno dinamiko.

Program istočasno poteka na različnih lokacijah, tako da v okviru kulturnega dneva lahko gostimo tudi večje skupine- po 4 ali 5 oddelkov istočasno.

Poseben poudarek naše pedagoške ponudbe namenjamo izvedbi PREŠERNOVEGA KULTURNEGA DNE, saj je naš največji pesnik v Kranju preživel zadnja leta življenja. Poleg obiska rojstne hiše v Vrbi je z leti postal stalnica mnogih slovenskih šol tudi obisk Prešernovega spominskega muzeja in seveda groba v prelepem Prešernovem gaju. Od letošnjega leta dalje pa smo ponudbo literarnega kulturnega dneva vsebinsko močno obogatili tudi s tematskimi vodstvi in delavnicami na novi stalni razstavi.

Ponudba za šolsko leto 2018/2019:

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri