Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | July 22, 2019

Scroll to top

Top

Šolske skupine

Kliknite na zgornjo fotografijo in si stiskajte otroški vodnik po stalni razstavi Prelepa Gorenjska.

V Gorenjskem muzeju razstavne prostore spreminjamo v prizorišča prijetnega druženja, zato poleg strokovnih vodstev za zaključene skupine po stalnih in občasnih razstavah ter mestu Kranju, pripravljamo tudi javna vodstva po stalnih zbirkah, različne muzejske delavnice, učne urice…

Za vrtce, šolske in odrasle skupine organiziramo strokovna vodstva po razstavah Gorenjskega muzeja. Prav tako vodimo tudi muzejske delavnice, učne urice in ekskurzije v Kranju (Tu sem doma, Naredimo si uhanček, Muzejska razglednica, Pokukajmo v babičino skrinjo, Moj prvi obisk v muzeju za učence 1. in 2. razreda devetletke) in v Bohinju (Tkanje s pomočjo preproste lesene tkalske deščice, Stare otroške igre, Ročna izdelava masla s pomočjo lesene pinje, Usnjarska delavnica, Naravoslovna učna ura, Arheološka učna ura, Prva svetovna vojna v Bohinju, Železarstvo).

Prednosti naše ponudbe za osnovne in srednje šole so:

-Programi so prilagojeni učnim načrtom za posamezne razrede osnovnih in srednjih šol, tako da boste lahko upravičili odločitev za obisk pri nas.

-Večina učiteljev se odloča za celoten kulturni dan. Tako si prihranijo mnogo organizacijskega dela, ki ga namesto njih opravimo v muzeju.

-Program je raznolik; tematska vodstva kombiniramo s kreativnimi delavnicami in tako ustvarjamo prijetno dinamiko.

Program istočasno poteka na različnih lokacijah, tako da v okviru kulturnega dneva lahko gostimo tudi večje skupine- po 4 ali 5 oddelkov istočasno.

Poseben poudarek naše pedagoške ponudbe namenjamo izvedbi PREŠERNOVEGA KULTURNEGA DNE, saj je naš največji pesnik v Kranju preživel zadnja leta življenja. Poleg obiska rojstne hiše v Vrbi je z leti postal stalnica mnogih slovenskih šol tudi obisk Prešernovega spominskega muzeja in seveda groba v prelepem Prešernovem gaju. Od letošnjega leta dalje pa smo ponudbo literarnega kulturnega dneva vsebinsko močno obogatili tudi s tematskimi vodstvi in delavnicami na novi stalni razstavi.

Ponudba za šolsko leto 2018/2019: