Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

Povabilo k sodelovanju v študijskem krožku Kranj v 20. stoletju

Povabilo k sodelovanju v študijskem krožku Kranj v 20. stoletju

V Gorenjskem muzeju že 20 let organizirajo t. i. študijske krožke, ki jih vodijo trije mentorji. V dveh desetletjih je bilo skupaj 35 krožkov. Izmenjava znanja in izkušenj, vzajemno izkustveno učenje in ukvarjanje s tematikami, ki so nam pri srcu, je obogatilo življenja preko sto članov. Študijski krožki so majhne skupine za neformalno učenje, kjer se zbirajo, učijo in družijo radovedni ter s svojimi rezultati prispevajo k razvoju domačega okolja. Ker si vsebino, potek in zahtevnost učenja izbirajo sami in rezultate potrdi le njihova raba, so študijski krožki privlačni in iskani.

Ob razstavi Gospodje in tovariši – kapitalistični in socialistični razcvet Kranja 1920-1980, ki si jo lahko ogledate v gradu Khislstein, bo v jesenskem času deloval študijski krožek, v katerega si želimo zbrati manjšo skupino Kranjčanov na pogovore in obujanje spominov o življenju v Kranju v 20. stoletju.

Krožek bo trajal najmanj 25 ur, to pomeni 10 srečanj po 2 uri in pol. O vsebini in ciljih druženja se bodo udeleženci dogovorili skupaj z mentorico mag. Tatjano Dolžan Eržen. Gorenjski muzej zagotavlja ogled razstave z vodstvom, ogled starih filmov o Kranju, predavanje o nekdanjih lokalih in podjetjih v mestu Kranju. Udeležba je brezplačna, od članov krožka pa pričakujemo aktivno sodelovanje pri skupno dogovorjenih ciljih.

Informacije in prijave na tel. 040 351 788 ali e-naslov: tatjana.erzen@gorenjski-muzej.si

Vljudno vabljeni!

Studijski krozki

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri