Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 15 julija 2024

Scroll to top

Top

Predstavitev knjige Hude so res vojské – Bohinjske pripovedi o prvi svetovni vojni

Predstavitev knjige Hude so res vojské – Bohinjske pripovedi o prvi svetovni vojni

Vljudno vabljeni na predstavitev knjige Hude so res vojské – Bohinjske pripovedi o prvi svetovni vojni, avtorice Marije Cvetek v četrtek, 10. marca 2016, ob 18. uri v Vojnomirovi dvorani Ullrichove hiše, Tomšičeva 42, Kranj.

Avtorica Marija Cvetek, ki večino knjig, ki se navezujejo na Bohinj, piše v narečju, nas popelje v slikovite in globoko doživete pripovedi bohinjskega človeka v vsakdanu vojne vihre oz. njenem zaledju. Bohinj je bil namreč v času prve svetovne vojne vojno zaledje Soške fronte, kar je boleče zarezalo v življenjski tok bohinjskega človeka.

iz-popotne-bisage-foto-15718

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri