Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 30 maja 2024

Scroll to top

Top

Razstava 21. mednarodne likovne kolonije Umetniki za Karitas

Razstava 21. mednarodne likovne kolonije Umetniki za Karitas

V četrtek, 7. aprila 2016, vas ob 18. uri vljudno vabimo v Prešernovo hišo v Kranju, na odprtje razstave 21. mednarodne likovne kolonije Umetniki za Karitas.

Kolonijo in avtorje bosta predstavili Jožica Ličen in Anamarija Stibilj Šajn. Dogodek bodo s pesmijo obogatili mladi iz Cerkelj.

Razstavo bo odprl Mestne občine Kranj Boštjan Trilar.

Od 17. do 21. avgusta je na Sinjem vrhu nad Ajdovščino potekala 21. mednarodna likovna kolonija Umetniki za karitas pod geslom »Veselite se življenja«. Udeleženci kolonije iz Slovenije: Barbara Demšar, Črtomir Frelih, Lara Likar, Adel Seyoun, Karmen Smodiš, Lucija Stramec in Veljko Toman; iz tujine Marija Efremova (Rim), Brigitte Kollegger (Graz) in Tanja Tanevska (Skopje). Za dan ali dva so se jim pridružili tudi strokovni sodelavci, udeleženci lanske kolonije, ob dnevu odprtih vrat pa tudi drugi ustvarjalci, ki so želeli svoje likovno delo pokloniti za namen kolonije. Tako je v katalogu Umetniki za karitas 2015 zapisanih 92 imen avtorjev, ki so ustvarili 153 likovnih del.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri