Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 15 aprila 2024

Scroll to top

Top

Razstava del Franca Rasingerja Proti vojni

Razstava del Franca Rasingerja Proti vojni

V Muzeju Tomaža Godca smo v torek, 30. junija 2015, ob 19. uri odprli gostujočo slikarsko razstavo Proti vojni, koroškega likovnega umetnika Franca Rasingerja. Razstava je del dogajanja ob praznovanju 100. obletnice začetka bitk na Soški fronti.

Koroški likovni umetnik Franc Rasinger v svojih delih na slikarsko površino polaga verze v starocerkveni slovanski glagolici, kolaže časopisnih naslovov in slike zgodovinskih dogodkov, ki pa vsi nosijo močno sporočilo. Razstava je jasen opomin proti vojni in prikaz njene nesmiselnosti.

Razstava bo na ogled do 9. avgusta 2015, vsak dan, razen ponedeljka, od 10. do 12. ure in med 16. in 18. uro.

Utrinki z odprtja:

VLJUDNO VABLJENI

DSC01167-str

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri