Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 21 junija 2024

Scroll to top

Top

Razstava del Marka Pogačnika

Razstava del Marka Pogačnika

Vljudno vabljeni na ogled razstave del Marka Pogačnika Tretja umetnost, ki smo jo odprli v petek, 15. junija 2018, ob 19. uri v Galeriji Prešernove hiše.

Drugi del razstave si lahko ogledate v Galeriji Prešernovih nagrajencev.

Na razstavi v Prešernovi hiši je razstavljena instalacija s katero je kipar prikazal genealogijo ženskega vidika Božanstva. Pet faz razvoja Matere življenja je prikazanih skozi kamnite skulpure, opremljene s kozmogrami, v kletnih prostorih – podzemlju – pa so kipi, ki tja spadajo po vsebinskem nasprotju. Gledalec si  lahko odgovore iskal skozi občutja in Pogačnikovo literaturo, ki bo prav tako prosto na voljo obiskovalcu.

Razstava bo na ogled do konca avgusta 2018.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri