Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 julija 2024

Scroll to top

Top

Razstava Gradišče nad Bašljem – pozabljena utrdba

Razstava Gradišče nad Bašljem – pozabljena utrdba

Severno od Kranj se nad vasjo Bašelj, v pobočju Storžiča dviguje prepadna vzpetina Gradišče. Na njenem koničastem vrhu so ostaline poznoantične naselbine. Materialne najdbe so vojaška oprema in konjska oprema; poleg železnih in pokositernih predmetov te vrste, jih je nekaj tudi bronastih in pozlačenih. Trije najdene predmeti pripadajo luksuzni garnituri: jermenskemu oglavju konja ali pasu za obešanje meča.

Razstavo smo odrli v četrtek, 5. marca 2015, ob 18. uri v Stebriščni dvorani Mestne hiše, Glavni trg 4, Kranj. Na ogled bo do 5. aprila 2015.

VESELI BOMO VAŠEGA OBISKA

Foto: Tomaž Lauko

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri