Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 18 julija 2024

Scroll to top

Top

Razstava na vagonu avtovlaka že potuje

Razstava na vagonu avtovlaka že potuje

Skozi najdaljši slovenski predor se od petka, 19. maja 2017, lahko z avtovlakom prepeljete v prenovljenem vagonu, ki so ga na Slovenskih železnicah poimenovali Maks Klodič. Istočasno je bila odprta tudi stalna potujoča razstava o inženirju Maksu Klodiču, ki je pri gradnji sodeloval kot gradbeni nadzornik in geodet.
Gospod Gorazd Hartner, vodja prodaje in marketinga SŽ-Potniški promet d.o.o. je županoma Bohinja in Tolmina svečano predal ključe vagona. Vnukinji inženirja Klodiča, Neda Klodič Jež in Adela Klodič Pritekelj sta s šampanjcem krstili vagon, nato je sledil blagoslav, ki sta ga opravila p. Niko Žvokelj s Kostanjevoce pri Novi Gorici ter g. Janez Burja, župnik iz Bohinjske Bistrice. Vagonu na pot sta spregovorila Matjaž Nemec, podpredsednik Državnega zbora RS in mag. Darja Kocjan, generalna direktorica direktorata za kopenski promet.
Razstavo na vlaku je finančno podprla Inženirska zbornica Slovenije, zato je spregovoril mag. Črtomir Remec, predsednik Inženirske zbornice Slovenije, razstavo je predstavila njena avtorica mag. Marjana Žibert, direktorica Gorenjskega muzeja, odprla pa po je mag. Ksenija Kovačec Naglič, generalna direktorica Direktorata za kulturno dediščino.
Naj avtovlak srečno vozi na relaciji Bohinjska Bistrica – Nova Gorica, potniki pa naj se poučijo o izjemni dediščini, naravni in kulturni, ki jo je na tej progi moč videti in doživeti.

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri