Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 27 maja 2024

Scroll to top

Top

Muzejske vitrine

Muzejske vitrine so manjše občasne razstave, ki so posvečene določenemu predmetu, zbirki predmetov, ali življenski zgodbi posameznika. Običajno so na ogled v Mestni hiši, odkar pa imamo razstavne prostore tudi v gradu Khislstein, pa prirejamo Muzejske vitrine tudi na podstrehi gradu. Običajno odprtju razstave sledi tudi muzejski večer.

Arhiv muzejskih vitrin:

Čudoviti svet pravljic in igrač

Praznik luči

O amforah, svitkih in plastičnih vrečkah

Kavni servis družine Zois

Bronastodobni meč iz Blejskega jezera

Preja in preslice

Zibka

Skavt

Ko zobobol razoroži partizana

Kuj železo dokler je vroče

Kranjski delavci v času velike gospodarske krize

Zgodba taboriščnika

Preskrba v časih, ko se je vse dobilo na karte

Zaporniška številka 30196

Tri tisočletja Preddvora

V železnem objemu Rimskega imperija

6000 let Drulovke

Lubenski čpinarji

Josip Kunaver

Od listine do skrinjice

Tradicija gumarstva – del industrijske dediščine Gorenjske

Druga svetovna vojna – nemška okupacija, upor, revolucija, državljanska vojna

Dioniz v Kranju

Magična moč antičnega stekla

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri