Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 15 aprila 2024

Scroll to top

Top

Renesančni koncert ansambla Musica cubicularis

Renesančni koncert ansambla Musica cubicularis

V okviru spremljevalnega programa razstave Grad Khislstein in zgodbe rodbine Khisl vas vljudno vabimo na

koncert ansambla Musica cubicularis

Glasba za člane rodbine Khisl in Michael Praetorius

v torek, 9. aprila 2019, ob 19. uri v grad Khislstein.

 Ansambel viol da gamba Musica cubicularis: Domen Marinčič, Christoph Prendl, Tore Eketorp, Christoph Urbanetz, Cristiano Contadin.

Ansambel Musica cubicularis v zasedbi s petimi violami da gamba izvaja madrigale, canzonette, motete, kanone in ricercarje iz sedmih zbirk, ki so izšle med letoma 1574 in 1615 v Benetkah in so bile posvečene članom družine Khisl. Na podlagi izvirnih tiskov so nastale nove transkripcije in večina skladb bo zazvenela prvič po več stoletjih. Spored dopolnjujejo plesi nemškega zgodnjebaročnega mojstra Michaela Praetoriusa.

VLJUDNO VABLJENI

 

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri