Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 aprila 2024

Scroll to top

Top

Novejša zgodovina

Jože Dezman_0270

Jože Dežman

muzejski svetnik

tel.: 059 – 096 – 632

email: jdmemores@gmail.com

V okviru oddelka za novejšo zgodovino hranimo predmete, ki se nanašajo na politično, vojaško in gospodarsko zgodovino Gorenjskem, še posebej za čas 2. svetovne vojne. Posebej naj izpostavimo zbirke različnega orožja in vojaške opreme, medalj in odlikovanj. Iz časa druge svetovne vojne je obsežno tudi arhivsko gradivo – zaporniške knjige iz Begunj in zaporniška knjiga iz Goričan, nemški arhiv, zbirka plakatov, spominsko gradivo, nemški in kasneje domobranski časopis ter različno partizansko časopisje, brošure in propagandni material.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri