Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 15 aprila 2024

Scroll to top

Top

Gorenjska ob tridesetletnici Republike Slovenije

Naslov: Gorenjska ob tridesetletnici Republike Slovenije

Urednica: Jelena Justin

Avtorska skupina: Jože Dežman, Igor Podbrežnik, Jože Košnjek, Marija Volčjak, 
Vincencij Demšar, Anton Tomažič, Jana Babšek, Rina Klinar, Jelena Justin, 
Barbara Kalan, Monika Rogelj, Marija Kos, Bojan Kos.

24,00 cm x 19,00 cm, 112 strani

Izdal: Gorenjski muzej, Kranj 2022

Publikacija Gorenjska ob tridesetletnici Republike Slovenije vsebuje 49 člankov, ki so jih pisali različni avtorji. V člankih so predstavljeni akterji slovenske osamosvojitve, ki prihajajo z Gorenjske, predstavljeno je obdobje prvih demokratičnih volitev na Gorenjskem, sledi predstavitev vojnih dni in kronologija dogajanja, glavni vojaški akterji z Gorenjske. Vojnemu obdobju sledi predstavitev razvoja gospodarstva, infrastrukture, okolja, turizma, šolstva, kulture itd. V publikaciji so predstavljeni tudi gorenjski dobitniki medalj na zimskih in letnih olimpijskih igrah, dotaknili pa smo se tudi črne plati življenja: kriminala. Knjigo zaključujemo s spomini na leto 1991. Spomine so od svojih staršev in starih staršev zbrali dijaki Gimnazije Franceta Prešerna iz Kranja.

V prihodnjih tednih načrtujemo tudi predstavitev v naši Vojnomirovi dvorani.
 
Količina
Izdelek na zalogi

Cena: €15.00

Loading Posodabljanje košarice...
Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri