Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 24 junija 2024

Scroll to top

Top

Spletno predavanje Pogled na Franceta Prešerna skozi oči Josipine Urbančič Turnograjske

Spletno predavanje Pogled na Franceta Prešerna skozi oči Josipine Urbančič Turnograjske

Na dan slovenskega kulturnega praznika vas vabimo na spletno predavanje

POGLED NA FRANCETA PREŠERNA SKOZI OČI JOSIPINE URBANČIČ TURNOGRAJSKE

v torek, 8. februarja 2022, ob 17. uri.

Predavanje bo na izviren način predstavilo javnosti do sedaj nikoli predstavljene povezave med družino Josipine Urbančič Turnograjske, prve slovenske pesnice, pisateljice, skladateljice in pravljičarke, ki se je rodila in živela sredi 19. stoletja na gradu Turn pri Preddvoru, njenim kasnejšim možem in državnim poslancem Lovrom Tomanom, ki je opravljal odvetniško pripravništvo v Kranju in Francetom Prešernom, prvim slovenskim pesnikom, ko je živel v Kranju. Prešerna spoznamo skozi oči Josipine Turnograjske.

Predavala bo dddr. Mira Delavec Touhami.

Povezava do dogodka na platformi zoom:

https://us02web.zoom.us/j/82339021385?pwd=dnBqb1BzVHFMK2NaRWprWXg3eTZ1UT09

Vabljeni, da se nam pridružite.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri