Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 29 maja 2024

Scroll to top

Top

Študijski krožek Kranjčani

Študijski krožek Kranjčani

Spoštovani,

vabimo Vas k sodelovanju v študijski krožek Kranjčani !

Preko poletja se je skupina že srečevala v študijskem krožku (po metodi ACS) Kranjčani in smo obujali spomine na svoje otroštvo v mestu, na posamezne ljudi, stavbe, ulice, lokale in dogodke sredi 20. stoletja. Članici krožka Milena Dežman Loc in Darja Okorn sta svoje spomine na otroštvo tudi zapisali. Zbirali smo podatke o lastnikih in lokalih posameznih hiš po kranjskih ulicah in zaključili obhod po Cankarjevi ulici, Trubarjevem in Glavnem trgu in spodnjem delu Tavčarjeve ulice. Preko zime bi naša srečevanja in delo nadaljevali, želimo pa odpreti krog za tiste, ki bi tudi radi obujali spomine skupaj z nami.

Vabimo Vas na prvi sestanek krožka, ki bo v ponedeljek, 10.10. 2016 ob 15. uri v Vojnomirovi dvorani, Tomšičeva 42 (Ullrichova hiša), Kranj.

Krožek bo trajal najmanj 25 ur. O številu in trajanju posameznih srečanj, vsebini in ciljih druženja se boste udeleženci dogovorili skupaj s podpisano mentorico mag. Tatjano Dolžan Eržen. Udeležba je brezplačna, od članov krožka pričakujemo aktivno sodelovanje pri skupno dogovorjenih ciljih.

Mag. Tatjana Dolžan Eržen, muzejska svetovalka za etnologijo

kranj, 5. oktober 2016

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri