Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 24 junija 2024

Scroll to top

Top

Valvasorjeva nagrada za življenjsko delo

Valvasorjeva nagrada za življenjsko delo

Danes bodo v Ljubljani, v Narodni galeriji podelili letošnja Valvasorjeva odličja. 

Valvasorjevo nagrado za življenjsko delo prejmeta arheologinja in muzeologinja ddr. Verena Vidrih Perko iz našega muzeja in umetnostni zgodovinar dr. Andrej Smrekar iz Narodne galerije. 

Verena Perko in Andrej Smrekar sta nagrajena, ker sta z odličnostjo svojega dela pomembno zaznamovala vsak svoje strokovno delovno področje. V utemeljitvi je med drugim zapisano: “Prav tako sta pustila pečat na delovanju Slovenskega muzejskega društva, saj sta oba aktivno delovala v vodstvu društva in pripomogla k njegovemu razvoju. S predanim delom sta bogata spoznanja v odnosu do dediščine uspešno širila tudi v slovenskem in mednarodnem javnem prostoru.”

Med nagrajenci je še sodelavka, arheologinja dr. Veronika Pflaum, ki je bila del ekipe, ki je pripravljala razstavo, ki je v času Frankfurtskega knjižnega sejma, katerega častna gostja je bila letos Slovenija, gostovala v arheološkem muzeju v Frankfurtu. Razstava z naslovom Čivki iz preteklosti / Twets from the past je pomembno obogatila predstavitev slovenske kulture in preteklosti. 

Knjižico, ki je izšla ob letošnji podelitvi nagrad, lahko preberete tukaj

ISKRENE ČESTITKE NAGRAJENCEM 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri