Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 15 julija 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer Družina Khisl na širšem mariborskem območju

Muzejski večer Družina Khisl na širšem mariborskem območju

V okviru spremljevalnega programa razstave Grad Khislstein in zgodbe rodbine Khisl Vas vljudno
vabimo na muzejski večer
Družina Khisl na širšem mariborskem območju in ohranjeni predmeti v četrtek, 16. maja 2019, ob 19. uri v Vojnomirovi dvorani Ullrichove hiše v Kranju.
Gosta bosta dr. Valentina Bevc Varl in mag. Oskar Habjanič iz Pokrajinskega muzeja Maribor.

Plemiška rodbina Khisl je tesno povezana z zgodovino mariborskega gradu, v katerem ima danes prostore Pokrajinski muzej Maribor. Khisli so imeli gospostvo Spodnji Maribor v zastavi, bili njegovi zakupniki in nazadnje tudi lastniki med letoma 1571 in 1727.

 

VLJUDNO VABLJENI

Neznani slikar, Mestni grad, okoli 1683. Olje na platno, 116 x 142 cm, Pokrajinski muzej Maribor, inv. Št. N. 70; foto: Top foto Design, d.o.o. ©Pokrajinski muzej Maribor

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri