Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 maja 2024

Scroll to top

Top

Mednarodni dan muzejev, 18. maj

Mednarodni dan muzejev, 18. maj

Že leta 1977 je Mednarodni muzejski svet ICOM zaznamoval 18. maj kot Mednarodni dan muzejev, z namenom večje prepoznavnosti muzejev v družbi in njenega razvoja. Vsako leto se temu prazniku pridružuje več muzejev, tudi slovenskih.

Mednarodni muzejski dan MMD 2019 se letos posveča temi Muzeji kot kulturna središča: Prihodnost tradicije« (Museums as Cultural Hubs: The future of tradition). V obrazložitvi letošnje teme je ICOM zapisal, da se vloga muzejev v družbi spreminja. Muzeji se v svojih prizadevanjih, da bi postali bolj interaktivni, usmerjajo k občinstvu in v skupnost, postali so prilagodljivi in mobilni. Postali so kulturna središča, ki delujejo kot platforme, kjer se ustvarjalnost združuje z znanjem in kjer lahko obiskovalci soustvarjajo, komunicirajo in delijo svoja mnenja. Prakse dela v muzejih so se spremenile z namenom, da bi se približali skupnostim in ljudem.

V soboto, 18. maja 2019, vas med 10. in 18. uro vljudno vabimo, da si brezplačno ogledate Gorenjski muzej, vse naše lokacije grad Khislstein, Mestno hišo, Prešernovo hišo in Kostnico.

Za vas pripravljamo dva dogodka v gradu Khislstein ob 10. uri. In sicer:

javno vodstvo po razstavi Grad Khislstein in zgodbe rodbine Khisl; vodi dr. Veronika Pflaum

otroška delavnica Viteške igre z lokostrelstvom. V primeru slabega vremena, bomo pekli preste.

PRIJAZNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri