Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | October 16, 2019

Scroll to top

Top

Mednarodni dan muzejev, 18. maj

Mednarodni dan muzejev, 18. maj

Že leta 1977 je Mednarodni muzejski svet ICOM zaznamoval 18. maj kot Mednarodni dan muzejev, z namenom večje prepoznavnosti muzejev v družbi in njenega razvoja. Vsako leto se temu prazniku pridružuje več muzejev, tudi slovenskih.

Mednarodni muzejski dan MMD 2019 se letos posveča temi Muzeji kot kulturna središča: Prihodnost tradicije« (Museums as Cultural Hubs: The future of tradition). V obrazložitvi letošnje teme je ICOM zapisal, da se vloga muzejev v družbi spreminja. Muzeji se v svojih prizadevanjih, da bi postali bolj interaktivni, usmerjajo k občinstvu in v skupnost, postali so prilagodljivi in mobilni. Postali so kulturna središča, ki delujejo kot platforme, kjer se ustvarjalnost združuje z znanjem in kjer lahko obiskovalci soustvarjajo, komunicirajo in delijo svoja mnenja. Prakse dela v muzejih so se spremenile z namenom, da bi se približali skupnostim in ljudem.

V soboto, 18. maja 2019, vas med 10. in 18. uro vljudno vabimo, da si brezplačno ogledate Gorenjski muzej, vse naše lokacije grad Khislstein, Mestno hišo, Prešernovo hišo in Kostnico.

Za vas pripravljamo dva dogodka v gradu Khislstein ob 10. uri. In sicer:

javno vodstvo po razstavi Grad Khislstein in zgodbe rodbine Khisl; vodi dr. Veronika Pflaum

otroška delavnica Viteške igre z lokostrelstvom. V primeru slabega vremena, bomo pekli preste.

PRIJAZNO VABLJENI