Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Če bivam v bližini ali v daljavi, spominjam tebe se s srčnimi pozdravi ….

Odprtje razstave Če bivam v bližini ali v daljavi, spominjam tebe se s srčnimi pozdravi ….

Gorenjski muzej in Numizmatično društvo Slovenije
Vas vljudno vabijo na odprtje razstave
Ce bivam v bližini
ali v daljavi,
spominjam tebe se
s srčnimi pozdravi ….
v četrtek, 2. septembra 2021, ob 19. uri v Galeriji Prešernove hiše v Kranju.

Razstava starih razglednic bo na ogled do 27. septembra 2021.

Pogoj za udeležbo na dogodku je PCT.

Te  prijazne besede je leta 1900 na razglednico St. Jurja  pri Kranju napisala Jožica in jo poslala blagorodni gospodični Apoloniji v Vodice. Dandanes bi Joži iz Šenčurja vzela v roke mobilni telefon, poklicala svojo prijateljico Polono in ji ob tem poslala še kakšno fotografijo. Časi se spreminjajo in vprašamo se lahko, kaj se bo v prihodnosti zgodilo z razglednicami, ali jih bomo še pošiljali, ali pa bodo zaradi razvoja tehnike utonile v pozabo. Ko si bomo ogledovali razstavo, bomo videli, da nas bodo razglednice, ta drobna kulturna dediščina, z vso svojo pestrostjo in barvitostjo popeljale v minule čase in nam na svoj način približale in prikazale življenje  naših prednikov.

VLJUDNO VABLJENI

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri