Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

Knjiga o Šenkovi domačiji na Jezerskem

Knjiga o Šenkovi domačiji na Jezerskem

Šenkova domačija na Jezerskem, biser alpske arhitekture in kulturni spomenik, je danes turistična kmetija, ki s hišo in gospodarskimi poslopji ponuja idiličen pogled na ostenje Grintovcev. Pri obnavljanju in ohranjanju domačije je Šenkova družina sodelovala z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije. V medsebojnem spoštovanju in razumevanju želja in potreb Šenkovih ter strokovnih izhodišč konservatorjev so se ohranili več sto let stari arhitekturni biseri.

Knjiga je na voljo v naši spletni trgovini:

Šenkova domačija na Jezerskem, 500 let

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri