Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

50 let Prešernovega spominskega muzeja – odprtje razstave Naj se učenóst in imé, část tvôja, roják, ne pozabi (F. Prešeren)

50 let Prešernovega spominskega muzeja – odprtje razstave Naj se učenóst in imé, část tvôja, roják, ne pozabi (F. Prešeren)

Na dan Slovenskega kulturnega praznika je minilo 50 let od ustanovitve  Prešernovega spominskega muzeja.  Ob tej priložnosti Vas Gorenjski muzej vljudno vabi na ogled razstave

Naj se učenóst in imé, část tvôja, roják, ne pozabi (F. Prešeren)

ki smo jo odprli v četrtek, 6. februarja 2014.

V kulturnem programu so nastopili 4SaxFriends Glasbene šole Kranj in igralec Prešernovega gledališča Kranj Aljoša Ternovšek. Na razstavi z gradivom sodelujejo Zavod za varstvo kulturne dediščine, Območna enota Kranj, Mestna knjižnica Kranj in Galerija Prešernovih nagrajencev.

Vsebina razstave

Prešernova spalnica

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri