Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 maja 2024

Scroll to top

Top

Berko, pregledna razstava

Berko, pregledna razstava

Odprtje razstave na Loškem gradu, Grajska pot 13, 4220 Škofja Loka v sredo, 14. septembra 2016, ob 19. uri. 

Berko je eden naših prvih in vidnejših predstavnikov popartistične in hiperrealistične (fotorealistične) likovne izraznosti.

Pregledno razstavo ob avtorjevi 70. letnici smo zasnovali v sodelovanju z Gorenjskim muzejem iz Kranja in Medobčinskim muzejem v Kamniku. Gre za razstavni dogodek v treh dejanjih, ki na ločenih lokacijah avtorjev opus sestavijo v celoto. Pomemben razstavni del je tudi obsežna publikacija s tremi strokovnimi teksti, urejeno dokumentacijo, celotnim arhivom Berkovih del in fotografijami postavitev; publikacija prvič celovito obravnava avtorjev opus in njegovo mesto v kontekstu slovenske likovne umetnosti.

Berkov slikarski in grafični opus zaznamujejo umetniški trendi poznih šestdesetih in sedemdesetih let. Po zaslugi likovnih kvalitet, aktualnosti in pronicljivosti si Berko v zgodovini slovenske likovne umetnosti zasluži posebno mesto.

Ob zadnji razstavi bomo izdali tudi obsežno publikacijo s tremi slovenskimi teksti, ki prvič celovito
obravnava avtorjev opus in njegov pomen v kontekstu slovenske likovne umetnosti.

Avtorji tekstov so kustosi Saša Bučan, Damir Globočnik in Boštja Soklič, publikacije pa vsebujejo še urejeno dokumentacijo, celoten arhiv Berkovih del in fotografije postavitev.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri