Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 21 aprila 2024

Scroll to top

Top

BIEN gostuje v Kleti Mestne hiše

BIEN gostuje v Kleti Mestne hiše

BIEN 2020

V Kranju se v petek, 12. junija, odpira skupinska razstava 136 študentov oblikovanja tekstilij in oblačil ter notranje opreme, ki jo Layerjeva hiša organizira v sodelovanju s Katedro za oblikovanje tekstilij in oblačil na Oddelku za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje Naravoslovnotehniške fakultete, Univerze v Ljubljani in Fakultete za dizajn, pridružene članica Univerze na Primorskem. BIEN 2020 je poklon tekstilni tradiciji Kranja.  

BIEN gostuje tudi v Kleti Mestne hiše Gorenjskega muzeja

Odprtje razstave v Kleti Mestne hiše bo v petek, 12. junija 2020, ob 19. uri.

Prostorska tekstilija

Hana Jerlah, Monika Primc, Katja Tonković, Maja Vranjek, Gaia Kaučič

Študentke so izhajale iz avtorskih fotografij iz naravnega ali urbanega okolja, ki vsebujejo kontrastne elemente, bodisi med svetlobo in senco bodisi med toplimi in hladnimi barvnimi polji. Elemente na fotografiji so z uporabo različnih načinov modeliranja prevedle v tridimenzionalne elemente. Rezultati so 3D tekstilna struktura, prostorska čipka, ki so se v vseh primerih razvile v modularno strukturo.

 

Študentke 3. letnika smeri Tekstilije in oblačila, Fakultete za dizajn, pridružene članica Univerze na Primorskem

Mentorji: doc. Jana Mršnik

Lokacija: Klet Mestne hiše, Gorenjski muzej

Katja Tonković_Flora1_Tekstilni vzorci_Kolekcije tekst.vz.za interier_doc.Jana Mrsnik

Katja Tonković_Mesto_Tekstilni vzorci_Kolekcije tekst.vz.za interier_doc.Jana Mrsnik

Maja Vranjek_Ples igel_Tekstilni vzorci_Kolekcije tekst.vz.za interier_doc.Jana Mrsnik

Maja Vranjek_Zeleznica_Tekstilni vzorci_Kolekcije tekst.vz.za interier_doc.Jana Mrsnik

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri