Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 15 aprila 2024

Scroll to top

Top

11. Valičev arheološki dan

11. Valičev arheološki dan
Kdaj:
13 december 2021 @ 10:00 – 16:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2021-12-13T10:00:00+01:00
2021-12-13T16:00:00+01:00
Kje:
ZOOM

Letošnji že 11. Valičev arheološki dan bo tako kot lanski potekal po spletni aplikaciji ZOOM. 

Predavanja se bodo odvila v ponedeljek, 13. decembra 2021, od 10. ure dalje. 

Spletna povezava bo objavljena naknadno. 

Vsebina srečanja bo letos namenjana novim odkritjem, ki so spremenila ali dopolnila naše dosedanje znanje o preteklosti. Predvidoma 15 prispevkov bodo predstavili uveljavljeni arheologi in tudi nekaj tistih, ki so šele na začetku svoje raziskovalne poti. Teme bodo raznovrstne: od prazgodovine do zgodnjega srednjega veka, od predmetov do pokrajine in vprašanja dialektov. 

Srečanje bo posvečeno spominu na arhitekta Željka Kovačića in plodnemu sodelovanju z njim na več razstavah. 

Rimski meč iz groba, odkritega na Bobovku, najverjetneje ni pripadal rimskemu legionarju, kot se je nekoč domnevalo. (foto T. Lauko)

Pokojni arhitekt Željko Kovačić. Postavljanje razstave Zlata doba Karnija.

Arhitekt Željko Kovačić, avtorica razstave Verena Perko, tedanja direktorica Barbara Ravnik in odgovorni arheolog Milan Sagadin pri postavljanju razstave Zlata doba Karnija.

Željko Kovačić s hčerko pri postavljanju razstave Prelepa Gorenjska v gradu Khislstein, 2012.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri