Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 17 aprila 2024

Scroll to top

Top

Razstava Ženski liki v Prešernovi poeziji, avtorice Nataše Prosenc Stearns

Kdaj:
8 februar 2022 @ 10:00 – 18:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2022-02-08T10:00:00+01:00
2022-02-08T18:00:00+01:00

Od 8. februarja dalje bo v Prešernovi hiši na ogled razstava Ženski liki v Prešernovi poeziji. 

Umetnica Nataša Prosenc Stearns se je v video vizualnem jeziku lotila raziskovati ženske like v Prešernovi poeziji. Pri tem je posebno pozornost posvetila duhovnim razsežnostim boginje Žive (Krst pri Savici) in Lepi Vidi, kjer se dotika aktualne problematike preseljevanja. S slikovitim prikazom ustvarja podob poln prostor, ki opazovalca vleče v spiralo vizualnih znakov in vtisov, ki v pomenski povezavi z določeno poezijo ustvarja nov pogled in interpretacijo znanih Prešernovih pesmi.

Razstava bo na ogled do konca meseca marca 2022. 

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri