Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 julija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Plečnik na Gorenjskem

Odprtje razstave Plečnik na Gorenjskem
Kdaj:
18 maj 2022 @ 18:00 – 19:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2022-05-18T18:00:00+02:00
2022-05-18T19:00:00+02:00
Kje:
Mestna hiša
Glavni trg 4
4000 Kranj
[:SI]Odprtje razstave Plečnik na Gorenjskem[:] @ Mestna hiša

V Plečnikovem letu, ko mineva 150 let od rojstva znamenitega slovenskega arhitekta, se Jožeta Plečnika spominjamo z razstavami in drugimi prireditvami. Največ je ustvarjal na treh lokacijah – na Dunaju, v Pragi in v Ljubljani, a pomembne stvaritve je zapustil tudi drugje po Sloveniji. V Gorenjskem muzeju smo se odločili, da predstavimo njegova dela na Gorenjskem s poudarkom na teh v Kranju, ki kažejo Plečnikovo ustvarjalnost in predanost umetnosti. Ni pa bil Jože Plečnik le arhitekt, temveč tudi oblikovalec sakralnih predmetov, ki jih boste lahko videli na razstavi.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri