Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 21 junija 2024

Scroll to top

Top

Filatelistična razstava OsmoOkno Kranj 2017

Filatelistična razstava OsmoOkno Kranj 2017
Kdaj:
7 september 2017 @ 18:00 – 19:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2017-09-07T18:00:00+02:00
2017-09-07T19:30:00+02:00
Kje:
Prešernova hiša
Prešernova ulica 7
4000 Kranj
Slovenija
<!--:SI-->Filatelistična razstava OsmoOkno Kranj 2017<!--:--> @ Prešernova hiša | Kranj | Slovenija

V Prešernovi hiši v Kranju bo v četrtek, 7. septembra 2017, ob 18. uri odprla svoja vrata osma specializirana enovitrinska razstava z mednarodno udeležbo (Avstrije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Nemčije,  Švice, Srbije, Makedonije, BiH Repubike Srbske in seveda Slovenije). Razstavo pripravljata  Filatelistična zveza Slovenije in Gorenjski muzej, Kranj.

Slovenski filatelisti zgodbe v eni razstavni vitrini imenujejo Eno okno. In teh zgodb bo na OsmemOknu v Kranju šestdeset – pripravljenih po smernicah tekmovalnih razredov – tradicionalne filatelije, poštne zgodovine, poštnih celin, tematike, kolekov, aero filatelije, mladinske filatelije in razglednic. Sodniška žirija bo zbirke ocenjevala po ustreznih pravilnikih.

Vsaka država sodeluje s po petimi eksponati, le domači razstavljavci z dvojnim številom, zanje je ta razstava prva priložnost  za oceno in priprava na nastop na razstavah v tujini. Letošnji posebni gost razstave je predsedujoča regionalni skupini Balkanfila – Filatelistična zveza  Albanije.

Razstava bo odprta vsak dan, z izjemo ponedeljkov, do 16. septembra 2017 v  Prešernovi hiši v Kranju. Pošta Slovenije prireditev tradicionalno počasti z izdajo ilustrirane dopisnice. Letos je to reprodukcija Merianove barvne gravure Kranja iz leta 1649 iz zbirke M.I. Focka.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri