Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 21 junija 2024

Scroll to top

Top

Gostovanje razstave Nejc Zaplotnik in Mogočne stene – vrhunski uspehi slovenskih alpinistov v Himalaji

Gostovanje razstave Nejc Zaplotnik in Mogočne stene – vrhunski uspehi slovenskih alpinistov v Himalaji
Kdaj:
6 junij 2015 @ 18:30 – 19:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2015-06-06T18:30:00+02:00
2015-06-06T19:30:00+02:00
Kje:
Center Kope
<!--:SI-->Gostovanje razstave Nejc Zaplotnik in Mogočne stene - vrhunski uspehi slovenskih alpinistov v Himalaji<!--:--> @ Center Kope | Razborca | Slovenj Gradec | Slovenija

Gorenjski muzej gostuje v Centru Kope z dvema razstava: Nejc Zaplotnik (1952-1983), legenda slovenskega alpinizma in Mogočne stene – vrhunski uspehi slovenskih alpinistov v Himalaji.

Odprtje razstave bo v soboto, 6. junija 2015, ob 18.30 uri.

Razstava o Nejcu Zaplotniku je bila pripravljena leta 2011, ko so mu v Kranju svečano odkrili spomenik, razstava Mogočne stene pa je bila pripravljena leta 2013, v spomin na veliko ime slovenskega himalajizma Nejca Zaplotnika. Na razstavi so predstavljeni vrhunski, izjemni dosežki slovenskih alpinistov v Himalaji, dosežki, ki niso odmevali le v domačih krogih, temveč tudi v mednarodnem svetu. Gre predvsem za izjemne prvenstvene smeri, ki so postavile slovenski himalajizem na svetovni prestol; kar nam v svoji knjigi Največje stene (Die grosse Wände) priznava tudi legendarni Reinhold Messner.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri