Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 27 maja 2024

Scroll to top

Top

Gostovanje razstave Slovani, kakšni Slovani?

Gostovanje razstave Slovani, kakšni Slovani?
Kdaj:
16 februar 2017 @ 17:00 – 18:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2017-02-16T17:00:00+01:00
2017-02-16T18:00:00+01:00
Kje:
ODPADE
Na Gradu 2
2390 Ravne na Koroškem
Slovenija
<!--:SI-->Gostovanje razstave Slovani, kakšni Slovani?<!--:--> @ ODPADE | Ravne na Koroškem | Slovenija

ZARADI BOLEZNI RAZSTAVA V GRADU RAVNE ODPADE

Hvala za razumevanje!

Kaj je spodbudilo selitve ljudstev ob koncu Rimskega cesarstva? Notranja kriza imperija, moralna izprijenost, slabo varovanje meje? Obet bogatega plena v Rimu? Morda pa so krive vremenske spremembe,izginjanje plodne zemlje in velike lahkote na Vzhodu? Kajpa, če je šlo le za iskanje boljšega življenja?

Arheološke najdbe iz Kranja omogočajo opazovati mešanje prebivalcev in zlivanje kultur med slovanskimi doseljenci in romaniziranimi staroselci. Od 9. stoletja dalje so razlike med okoliškimi vasmi in Kranjem izginile. Pognale so kali tega, čemur  danes pravimo slovenska kultura in jezik, naša najdragocenejša dediščina.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri