Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 maja 2024

Scroll to top

Top

Gostovanje razstave Sv. Janez Krstnik – starodavno svetišče ob Bohinjskem jezeru

Gostovanje razstave Sv. Janez Krstnik – starodavno svetišče ob Bohinjskem jezeru
Kdaj:
2 marec 2016 @ 19:00 – 20:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2016-03-02T19:00:00+01:00
2016-03-02T20:30:00+01:00
Kje:
Infocenter Triglavska roža Bled
Ljubljanska cesta 27
4260 Bled
Slovenija
Cena:
brezplačno

Razstava SV. JANEZ KRSTNIK – STARODAVNO SVETIŠČE OB BOHINJSKEM JEZERU predstavlja izsledke najnovejših arheoloških spoznanj, ki so nastala na podlagi proučevanj najstarejše zgodovine Bohinja ter arheoloških izkopavanj iz leta 1999. Najdišče Sv. Janez Krstnik je na stičišču Spodnje in Zgornje bohinjske doline, ob obali Bohinjskega jezera, je območje, kjer so bile najdene  arheološke najdbe iz obdobja od 1. do 4. stoletja našega štetja. Območje je bilo torej poseljeno že v prazgodovinskem in rimskem času in je mesto starodavnega svetišča.

AB 1508 fibula 0001 janez_krstnik

Avtorja fotografij: Tomaž Lauko in Tomaž Sedej

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri