Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 13 aprila 2024

Scroll to top

Top

Klavirski recital Draga Ivanuše

Klavirski recital Draga Ivanuše
Kdaj:
31 avgust 2023 @ 19:00 – 20:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2023-08-31T19:00:00+02:00
2023-08-31T20:30:00+02:00
Kje:
Galerija Prešernovih nagrajencev
Glavni trg 18
4000 Kranj
[:SI]Klavirski recital Draga Ivanuše[:] @ Galerija Prešernovih nagrajencev

V četrtek, 31. avgusta 2023, ob 19. uri vljudno vabljeni na klavirski recital nagrajenca Prešernovega sklada 2023 Draga Ivanuše v atriju Galerije Prešernovih nagrajencev. 

Iz utemeljitve nagrade:

Skladatelj gledališke in filmske glasbe Drago Ivanuša – prejemnik nagrade Prešernovega sklada za projekte med letoma 2019 in 2022

Drago Ivanuša je gotovo eden od najbolj dejavnih slovenskih skladateljev filmske in gledališke glasbe, pianist in harmonikar, ki je od leta 1991 ustvaril glasbo za okoli 130 gledaliških in plesnih predstav, 23 filmov in napisal tudi številne samostojne kompozicije za komorne glasbene skupine in orkester.

Glasba skladatelja Draga Ivanuše je ekspresivna, nepredvidljiva, pa vendar konceptualna, zmeraj vpeta v notranje razloge, ki se povezujejo in komunicirajo s sodobnim poslušalcem, za katerega ima njegova glasba močno in natančno dramaturgijo ter vznemirljivo vsebino.

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri