Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 21 maja 2024

Scroll to top

Top

Koncert Ukrajinsko – slovenski večer samospevov

Kdaj:
21 maj 2024 @ 19:00 – 20:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2024-05-21T19:00:00+02:00
2024-05-21T20:30:00+02:00
Kje:
Mestna hiša
Glavni trg 4
4000 Kranj

Renesančna dvorana z ambietom in dediščinsko avro ustvarja izjemno občutenje klasične in renesančne glasbe. Za letošnje leto smo pripravili pester in raznolik glasbeni program. Akademski glasbeniki, virtuozi na svojih inštrumentih bodo obogatili center starega mestnega jedra. Komorne zasedbe in dueti nas bodo navdušili.

 

V torek, 21. maja 2024, vas ob 19. uri vabimo na

Ukrajinsko – slovenski večer samospevov v Renesančno dvorano Mestne hiše v Kranju.

Z nami bosta: Yeva Chemodanova (klavir) in Zala Hodnik (sopran).

Koncertni program ukrajinsko slovenskega večera skozi glasbo je nastal v sodelovanje mlade ukrajinske pianistke Yeve Chemodanove in priznane slovenske sopranistke Zale Hodnik. Ob drugi obletnici njunega poznanstva ter novi življenjski poti Ukrajinke Yeve Chemodanove želita pianistka in sopranistka skozi samospev in interpretacijo poslušalcem ponuditi glasbeno doživljanje dveh različnih kultur.

Yeve Chemodanova je pri svojih 17 letih Ukrajino zapustila zaradi ruske agresije. Z mamo je v Slovenijo prišla iz Harkova. Ob pomoči mentorjev klavirja in petja, med katerimi je tudi sopranistka Zala Hodnik, je Yeva vstopila v krog slovenske glasbe. Talentirana glasbenica je lansko leto opravila sprejemni izpit in trenutno študira klavir na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu priznane pianistke Dubravke Tomšič Srebotnjak.

Vstopnina: 5 €

VLJUDNO VABLJENI

Zala Hodnik, sopran

Yeve Chemodanova, klavir

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri