Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 21 maja 2024

Scroll to top

Top

Mednarodni dan muzejev

Mednarodni dan muzejev
Kdaj:
18 maj 2024 @ 10:00 – 18:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2024-05-18T10:00:00+02:00
2024-05-18T18:00:00+02:00
Kje:
Gorenjski muzej
[:SI]Mednarodni dan muzejev[:] @ Gorenjski muzej

Že leta 1977 je Mednarodni muzejski svet ICOM zaznamoval 18. maj kot mednarodni dan muzejev, in sicer z namenom večje prepoznavnosti muzejev v družbi in njihovega razvoja.

Mednarodni dan muzejev 2024 poudarja ključno vlogo kulturnih ustanov za zagotavljanju celostnega izobraževanja. Muzeji na ta dan še posebno spodbujajo k bolj zavestnemu, trajnostnemu in vključujočemu svetu. Muzeji so dinamična izobraževalna središča, ki spodbujajo radovednost, ustvarjalnost in kritično mišljenje. V letu 2024 želimo izpostaviti njihov prispevek k raziskovanju in širjenju novih idej. Muzeji so ključni prostori, kjer se prepletajo področja od umetnosti in zgodovine do znanosti in tehnologije ter se oblikuje naše razumevanje sveta.

Vabimo vas, da si v soboto, 18. maja, ob mednarodnem dnevu muzejev, med 10. in 18. uro BREZPLAČNO ogledate stalne in občasne razstave v muzejskih enotah Gorenjskega muzeja:

  • GRAD KHISLSTEIN
  • PREŠERNOVA HIŠA
  • MESTNA HIŠA
  • KOSTNICA. 

Od 10. do 12. ure za vaše otroke in vnuke pripravljamo ustvarjalno delavnico z Muzejčico, na kateri bodo otroci izdelovali oljenke iz gline. Dogodek je BREZPLAČEN!

Ob 17. uri vas vabimo na javno vodstvo po razstavi MI NE HRANIMO V OBLAKU – 70 LET GORENJSKEGA MUZEJA. BREZPLAČNO!

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri