Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 24 junija 2024

Scroll to top

Top

Mednarodni dan muzejev; 18. maj 2016

Mednarodni dan muzejev; 18. maj 2016
Kdaj:
18 maj 2016 @ 10:00 – 18:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2016-05-18T10:00:00+02:00
2016-05-18T18:00:00+02:00
Kje:
Gorenjski muzej
Tomšičeva ulica 42
4000 Kranj
Slovenija

18. maj je že vse od leta 1977 Mednarodni dan muzejev. Poslanstvo tega dne je, da muzeji s svojim delovanjem javno predstavijo svoje delo in s tem povečajo pomembnost muzejev za razvoj družbe. To je dan, ko velika večina muzejev po svetu odpre svoja vrata na stežaj in omogoči brezplačen ogled. Število sodelujočih letna narašča; od Evrope do Amerike, Oceanije, Afrike in Azije je v preteklem letu sodelovalo 30.000 muzejev v več kot 120 državah. Vsako leto je določena tema Mednarodnega dneva; letos je to Muzeji in kulturna krajina. Letošnja tema poziva muzeje, da postanejo soodgovorni za svoje pokrajine. S tem se jih poziva, da prispevajo znanje in izkušnje, ter zavzamejo aktivno vlogo pri upravljanju in vzdrževanju le-te. Primarna naloga muzejev je skrbeti za kulturno dediščino; tisto znotraj in zunaj svojih zidov. Poslanstvo se mora razširiti na prosto, v kulturno krajino, in skrbeti za dediščino, ki nas obdaja.

Ta dan bo Gorenjski muzej odprt med 10. in 18. uro. VSTOP BO PROST!

Obenem v Kranju poteka tudi Parada učenja; muzej se ji pridružuje s stojnico, na kateri bomo predstavili rezultate svojega dela v preteklem letu.

VLJUDNO VABLJENI

Plakat 2016

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri