Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 30 maja 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Numizmatika pripoveduje zgodbe

Odprtje razstave Numizmatika pripoveduje zgodbe
Kdaj:
12 maj 2016 @ 18:00 – 19:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2016-05-12T18:00:00+02:00
2016-05-12T19:00:00+02:00
Kje:
Prešernova hiša
Prešernova ulica 7
4000 Kranj
Slovenija
<!--:SI-->Odprtje razstave Numizmatika pripoveduje zgodbe<!--:--> @ Prešernova hiša | Kranj | Kranj | Slovenija

Gorenjski muzej vas v sodelovanju z Numizmatičnim društvom Slovenije vljudno vabi na odprtje razstave Numizmatika pripoveduje zgodbe v četrtek, 12. maja 2016, ob 18. uri v galeriji Prešernove hiše, Prešernova 7, Kranj.

Naslov letošnje razstave Numizmatičnega društva Slovenije je nekoliko poetičen, vendar pa numizmatiki vedo, da smisel njihovega zbiranja ni zgolj kopičenje starega denarja, pač pa še toliko bolj spoznavanje njegove sporočilne, umetniške in simbole vsebine, ki ga je spremljala skozi zgodovino.

Numizmatika namreč pripoveduje zgodbe vsakomur, ki si vzame čas in jim prisluhne. Zgodbe o mogočnih bogovih in silnih vladarjih, zgodbe o starodavnih mestih in že skoraj pozabljenih legendah, pa tudi zgodbe o navadnih ljudeh, ki so drobni kovanec le stežka zaslužili.

Na razstavi ni predstavljeno veliko primerkov, vendar pa ima vsak ob sebi zapisano svojo zanimivo zgodbo, zato vas vabimo, da jim prisluhnete.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri