Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer Plavž sv. Heme – Livarna železa pri Nomenju

Muzejski večer Plavž sv. Heme – Livarna železa pri Nomenju
Kdaj:
30 november 2016 @ 18:00 – 19:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2016-11-30T18:00:00+01:00
2016-11-30T19:30:00+01:00
Kje:
Muzej Tomaža Godca
Zoisova ulica 15
4264 Bohinjska Bistrica
Slovenija
<!--:SI-->Muzejski večer Plavž sv. Heme - Livarna železa pri Nomenju<!--:--> @ Muzej Tomaža Godca | Bohinjska Bistrica | Radovljica | Slovenija

Vljudno vabljeni na muzejski večer »Plavž sv. Heme« – Livarna železa pri Nomenju
v sredo, 30. 11. 2016, ob 18. uri v Muzeju Tomaža Godca v Bohinjski Bistrici.
Kustosinja Gorenjskega muzeja, dr. Veronika Pflaum, bo predstavila zgodovino, raziskave in zgradbo livarne ter ustno izročilo o sv. Hemi v Bohinju, g. Mišo Serajnik, predsednik Muzejskega društva Žiga Zois, pa prizadevanja Muzejskega društva za ohranjanje ostalin livarne.
Prvič si boste lahko ogledali tudi izbor nedavno ponovno odkritih najdb, ki jih je leta 1938 v livarni izkopal arheolog Walter Schmid in so bile odtlej neopažene v depoju Narodnega muzeja Slovenije.
Dopolnjena razstava bo na ogled do začetka januarja 2017.
VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri