Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 30 maja 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer Bornovi v Tržiču

Muzejski večer Bornovi v Tržiču
Kdaj:
25 oktober 2016 @ 18:00 – 19:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2016-10-25T18:00:00+02:00
2016-10-25T19:30:00+02:00
Kje:
Ullrichova hiša
Tomšičeva ulica 42
4000 Kranj
Slovenija

Vljudno vabljeni na muzejski večer na predstavitev knjige BORNOVI V TRŽIČU, Pričevanja o življenju tržiških baronov, v torek, 25.10.2016 ob 18. uri v Vojnomirovi dvorani v Ullrichovi hiši na Tomšičevi ulici 42,Kranj.

Leta 1891 je baron Julius Born – bančnik in podjetnik svetovnega formata – na Gorenjskem kupil obsežno posest. Prezgodnja smrt mu je preprečila uresničitev smelih načrtov, a njegovim idejam sta sledila sinova Friedrich in Carl – predvsem slednji je ključno zaznamoval razvoj Tržiča in njegovega gospodarstva.
Knjiga predstavlja življenje in delo članov rodbine Born, ki so si pol stoletja prizadevali za splošen družbeni napredek Tržiča. Ob tem je v njej prek pisnih in ustnih virov ter številnih fotografij na bralcu prijazen način opisano, kako so pred približno sto leti živeli Tržičani in okoličani.

Knjigo bo predstavil avtor dr. Bojan Knific.

Prisrčno vabljeni.

 

 

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri