Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 julija 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer Dekle iz ozadja zgodovine

Muzejski večer Dekle iz ozadja zgodovine
Kdaj:
28 oktober 2019 @ 19:30 – 20:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2019-10-28T19:30:00+01:00
2019-10-28T20:30:00+01:00
Kje:
Erbergovi paviljoni graščine Dol
[:SI]Muzejski večer Dekle iz ozadja zgodovine[:] @ Erbergovi paviljoni graščine Dol

Vljudno vabljeni na muzejski večer  Dekle iz ozadja zgodovine  v ponedeljek, 28. oktober 2019, ob 19.30 uri v Erbergove paviljone graščine Dol

Z nami bosta avtorja razstave:

dr. Marko Frelih, kustos za afriške in ameriške zbirke v Slovenskem etnografskem muzeju

Alenka Pipan, kustosinja v Gorenjskem muzeju

In kje se zgodba »Dekle iz ozadja zgodovine prične?« Ljudmila (Milka) Belcijan se je rodila 16. septembra 1924 v Vinjah (Dol pri Ljubljani) mami Mariji (rojeni Virt) in očetu Janezu.

Gre za življenjsko zgodbo Ljudmile Belcijan, ki je z družino kneza Pavla Karađorđevića odpotovala v južno Afriko, kjer je tudi ostala in si ustvarila družino.

In ako bi bila doma, ne bi videla, kako veliki je svet, ne bi videla Afriko, črne ljudi, morje, aeroplan in še mnogo drugih stvari … Pa ko ne bi bilo vojske, bi bilo tudi vse drugače in lepše.

(iz dnevnika Ljudmile Belcijan, 23. avgust 1941) 

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri