Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 29 maja 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer Dioniz v naših krajih

Muzejski večer Dioniz v naših krajih
Kdaj:
8 november 2017 @ 18:00 – 19:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2017-11-08T18:00:00+01:00
2017-11-08T19:30:00+01:00
Kje:
Mestni muzej Litija
<!--:SI-->Muzejski večer Dioniz v naših krajih<!--:--> @ Mestni muzej Litija

V Kranju so prenovo starega mestnega jedra spremljale obsežne arheološke raziskave. Značilno za arheološko gradivo, odkrito v Kranju, je izredna slaba ohranjenost. Mesto je zrastlo na ostankih starejših prebivališč. Gradnja sodobne infrastrukture v preteklem stoletju je dodobra uničila starejše plasti. Kar je ostalo, je razdrobljeno na tisoče drobcev in običajno močno pomešano.

Tudi gradiva, ki pričuje o Rimljanih v Kranju pred 2000 leti, ni veliko, je pa izjemno izpovedno. Med njim je bilo odkritih tudi nekaj predmetov, ki odstirajo pravo bogastvo antičnega kulturnega sveta in prinašajo sporočila, pomembna tudi za sodobnega človeka.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri