Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer ob 65. letnici Gorenjskega muzeja; mag. Monika Rogelj

Muzejski večer ob 65. letnici Gorenjskega muzeja; mag. Monika Rogelj
Kdaj:
5 junij 2018 @ 19:00 – 20:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2018-06-05T19:00:00+02:00
2018-06-05T20:30:00+02:00
Kje:
Ullrichova hiša
Tomšičeva ulica 42
4000 Kranj
Slovenija
[:SI]Muzejski večer ob 65. letnici Gorenjskega muzeja; mag. Monika Rogelj[:] @ Ullrichova hiša | Kranj | Slovenija

Kustodiat za novejšo zgodovino in spremljanje sodobnosti

Dve desetletji po ustanovitvi je v Gorenjskem muzeju stalno mesto dobilo tudi raziskovanje najbližnje preteklosti. Posebej poglobljeno je bilo preučevanje industrijske dediščine Kranja in celotne Gorenjske. Z zbiranjem izdelkov tovarn, posebej tistih, ki so predstavljali pomembne razvojne dosežke, fotografij in različnih tiskov se je v muzeju oblikovala zbirka novejše zgodovine. Zbirka priča o življenju, delu in ustvarjalnosti gorenjskega človeka v drugi polovici 20. stoletja.

Hkrati je vse pomembnejše mesto dobivalo novo področje muzejskega dela, to je spremljanje sočasnega dogajanja in ustvarjanje dokumentacije sodobnega časa.

S tovrstnim delom je začela Nada Holynski, njeno delo pa danes uspešno nadaljuje in nadgrajuje mag. Monika Rogelj.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri