Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 27 maja 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer Tomaž Pirc – ranocelnik-porodničar in prijatelj dr. Franceta Prešerna

Muzejski večer Tomaž Pirc – ranocelnik-porodničar in prijatelj dr. Franceta Prešerna
Kdaj:
12 februar 2015 @ 18:00 – 19:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2015-02-12T18:00:00+01:00
2015-02-12T19:30:00+01:00
Kje:
Ullrichova hiša
Tomšičeva ulica 42
4000 Kranj
Slovenija
<!--:SI-->Muzejski večer Tomaž Pirc - ranocelnik-porodničar in prijatelj dr. Franceta Prešerna<!--:--> @ Ullrichova hiša | Kranj | Kranj | Slovenija

Velika osebnost kranjske in tržiške zgodovine je bil ranocelnik-porodničar Tomaž Pirc, znan tudi kot prijatelj in zdravnik dr. Franceta Prešerna. S svojim znanjem, izobrazbo in izkušnjami je izstopal ter v 19. stoletju opravljal delo, ki ga je bil tedaj vešč le malokdo.

Vabimo Vas na predstavitev knjige o Tomažu Pircu, izpod peresa znanega kranjskega pediatra dr. Jurija Kurilla v četrtek, 12. februarja 2015, ob 18. uri v Vojnomirovi dvorani Ullrichove hiše v Kranju.

VESELI BOMO VAŠEGA OBISKA

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri