Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 21 junija 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer Zakaj v muzejih zbiramo gradivo sodobnega časa?

Muzejski večer Zakaj v muzejih zbiramo gradivo sodobnega časa?
Kdaj:
19 januar 2017 @ 18:00 – 19:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2017-01-19T18:00:00+01:00
2017-01-19T19:30:00+01:00
Kje:
Ullrichova hiša
Tomšičeva ulica 42
4000 Kranj
Slovenija
<!--:SI-->Muzejski večer Zakaj v muzejih zbiramo gradivo sodobnega časa?<!--:--> @ Ullrichova hiša | Kranj | Slovenija

V četrtek, 19. januarja 2017, vas ob 18. uri vabimo na muzejski večer Zakaj v muzejih zbiramo gradivo sodobnega časa?,  o čemer bo spregovorila mag. Monika Rogelj. Po predavanju se bomo skupaj sprehodili skozi razstavo Gorenjska 1991 – 2016.

V Gorenjskem muzeju že več kot tri desetletja sprotno spremljamo dogajanje na Gorenjskem in zbiramo aktualne predmete, drobni tisk in fotografsko dokumentacijo. Iz množice gradiva na terenu odbiramo tisto, za katero menimo, da na različnih področjih življenja najbolje označuje prostor, čas in dogajanje tega trenutka. Seveda je zaradi pomanjkanja zgodovinske distance tako zbrane muzealije po določenem času in na podlagi novih spoznanj potrebno ponovno ovrednotiti.

Vabljeni!

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri