Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 24 junija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Brigite Požegar Mulej

Odprtje razstave Brigite Požegar Mulej
Kdaj:
2 oktober 2015 @ 18:00 – 19:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2015-10-02T18:00:00+02:00
2015-10-02T19:00:00+02:00
Kje:
Šivčeva hiša
Linhartov trg 1
4240 Radovljica
Slovenija
<!--:SI-->Odprtje razstave Brigite Požegar Mulej<!--:--> @ Šivčeva hiša | Radovljica | Radovljica | Slovenija

Brigite Požegar Mulej osrednje mesto je dodeljeno krajinskim podobam oziroma pejsažu, tihožitjem in drugim motivom iz realističnega likovnega repertoarja. Slikarko ne zanima izumljanje novih likovnih organizmov, toda ob detajlnem pogledu na njene pretehtano naslikane kompozicije v tehniki oljnega slikarstva na platno se soočimo z zanimivim slikarskim postopkom. Motivi so oblikovani iz prepleta drobnih nanosov barve, ki se medsebojno povezujejo v enakomernem ritmu, čeprav se spreminja njihova smer in gostota. Slikarki je na ta način uspelo poustvariti barvno-svetlobno vrenje, v svetlobi raztapljajoče oblike in hitre senčne prehode, ki so prisotni pri dobršnem delu njenih najljubših motivov, zlasti pri gozdnih in rečnih krajinah. Slikarska transpozicija motiva je torej suverena, včasih bolj kot od realističnih pristopov odvisna od obvladovanja slikarske tehnike, ki bi jo bilo mogoče uporabiti tudi za druge slogovne pristope, ne nazadnje pa tudi za oblikovanje abstraktnih podob, na katere nas spominjajo posamezni segmenti slik Brigite Požegar.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri