Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Da se ne pozabi

Odprtje razstave Da se ne pozabi
Kdaj:
16 april 2015 @ 19:00 – 20:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2015-04-16T19:00:00+02:00
2015-04-16T20:30:00+02:00
Kje:
grad Khislstein
Tomšičeva ulica 44
4000 Kranj
Slovenija
<!--:SI-->Odprtje razstave Da se ne pozabi<!--:--> @ grad Khislstein | Kranj | Kranj | Slovenija

Gorenjski muzej Vas v sodelovanju z Združenjem žrtev okupatorjev 1941 – 1945 Kranj vljudno vabi na odprtje razstave DA SE NE POZABI v četrtek, 16. aprila 2015, ob 19. uri v podstrešni galeriji gradu Khislstein.

Letos mineva 70 let od konca druge svetovne vojne. Ob tej priložnosti bomo v Gorenjskem muzeju gostili razstavo, ki jo je pripravilo kranjsko združenje žrtev okupatorjev 1941 – 1945 Da se ne pozabi. Na njej prikazujejo nacistično nasilje nad Slovenci med II. svetovno vojno in prizadevanja Združenja za seznanitev nemške javnosti z zgodovinskimi dejstvi.

Razstava na 16 panojih, z mnogimi fotografijami in dokumenti, prikazuje okupatorjevo nasilje nad slovenskim narodom: zapori, delovna in uničevalna taborišča, zgodbe ukradenih otrok, izgnancev itd.

Z razstavo želijo osveščati javnost o preteklosti, ki jo je doživel slovenski narod, o preteklosti, ki naj se nikoli ne ponovi.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri